събота, 18 юли 2015 г.

Страхотният печен чесън и сирене на Лорейн Паскал

Най- вероятно и вие, като мен, си имате събрани рецепти, които чакат да бъдат приготвени. Казвате си, някой ден ще ги изпробвам. Така, от поне 1 година насам, отлагам приготвянето на този печен чесън. През изминалата седмица, Люси, от блога Lussi`s World of Artcraft приготви това вкусно изкушение. Обещах си и аз да го приготвя през почивните дни.

Продукти:
3 бр. по-големи глави чесън
80 г краве масло
40 мл олио
1 голяма супена лъжица мед
2 клонки пресен розмарин-оказа се, че нямам пресен и сложих сух.
2-3 дафинови листа- пропуснах ги, защото са ми тежки като аромат.
сол/ черен пипер

Още:
1 бр. камембер сирене
 хляб - земелчета

Приготвяне:
Отрязвам връхчетата на чесън и го надупваме в огнеупорен съд. Прибавете останалите съставки - масло, олио, розмарин, сол, пипер и мед.


Пъхнете тази чудесия да се пече на 200 градуса за около 40 минути, съветва Лорейн. Според мен обаче е добре температурата да се намали на около 170 градуса и съдът да се увие с фолио, след като чесънът леко се запече. По-този начин мисля, че ще се погрижим медът да не загори и да не стане горчив.

Пъхнете  да се пече на 200 градуса за около 40 минути, съветва Лорейн. По съвет ан Люси, намалих температурата на 170 г. и сложих капака на йенската тенджера.
Малко преди ястието да е готово, след около 30-35 минути, пъхнете и сиренето във фурната. Обикновето това сирене се продава в опаковка с дървена кутия. Моето се оказа бе, такави и аз му направих една купиччка от амлуминиево фолио. Направете разрез на кръст в сиренето

Крайният резултата: страхотен аромат и вкус.






1 коментар:

  1. Изглежда наистина вкусно! Ще го направя в най-скоро време! Благодаря за рецептата :)

    ОтговорИзтриване