петък, 1 май 2015 г.

Пита с форми на кифлички

Продукти:
1 кг. брашно
3 яйца
1 газирана вода или лимонада
1 чаена чаша прясно мляко
1 чаена лъжица сол
1 кибритена кутия мая
125 гр. масло
1 жълтък

Приготвяне:
Всички продукти, без маслото, се замесват на тесто.Ръцете се потапят в маслото и се намазва тестото. Отново се меси и се тупа в масата 100 пъти. Престоява 15-20 минути. Отново се навазва и се тупа още 50 пъти. Тестото се разделя на 12 топки. Поставят се една върху друга, като се мажат с масло и накрая цялото тесто се разточва на една кора. Разделя се на 12 триъгълника. Всеки триъгълник се навива на кифла- от по - широката към по-тясната част. Подреждат се в намазнена с масло тава. Кифличките се мажат с разбития жълтък. Пече се в предварително загрята на 180 градуса фурна. Пожелание, питата може да се поръси със сусам или други семена.



Няма коментари:

Публикуване на коментар