събота, 23 май 2015 г.

Лимецови питки със сирене

Благодарности на Алби, от блога Готварската книга на Алби

Продукти:
1 ч.ч. брашно от лимец - аз използвах брашно от спелта.
2/3 ч.ч кисело мляко
1/2 ч. л. сода за хляб
70гр сирене
1 с.л. разтопено масло

Приготвяне:
Включете фурната на 170 градуса С с обдухване(вентилатор). Вземете купа и сложете брашното в нея. Загасете содата в киселото мляко и когато шупне сложете разтопеното масло и разбъркайте хубаво. Изсипвате киселото мляко при брашното и хубаво разбърквате. Получава се лепкаво тесто. Накрая добавете натрошеното сирене и внимателно объркайте отново. Застелете тава за печене с хартия и с лъжица загребвайте от сместта и подредете в тавата на разстояние.Получават се 9-10 питки.
Печете около 15-тина минути, или докато придобият приятен загар.
Станаха разкошни.



Няма коментари:

Публикуване на коментар