събота, 3 август 2013 г.

Хляб с фурми и орехи

Страстен почитател съм на списание Кулинарен журнал. Рецептата, която ви представям днес е именно от там.

Продукти:
2 ч.ч. брашно
1 бакпулвер
1/4 ч.л. сол
3/4 ч.ч захар
1 ч.ч вода
384 ч.ч. фурми без костилки
3 с.л масло
1/2 ч.л лимонов сок
2/3 ч.ч смлени орехови ядки

Приготвяне:
Смесете брашното, бакпулвера и солта.
В тенджера разтопете захарта с водата, нарязаните смокини и маслото. Охладете сиропа за 10 минути и прибавете лимоновия сок, брашното и ядките.Омесете добре.
Полученото тесто сложете във форма за кекс и печете 40-60 минути в предварително загрята фурна, до появата на пукнатини на повърхността.

Няма коментари:

Публикуване на коментар