Още една рецепта, която взаимствах от сп. Кулинарен журнал.
Продукти:
400 гр. нахут - за предпочитане от консерва, за да си спестите време
300 гр. шунка - нарязана на кубчета
2 глави кромид лук
4 скилидки чесън - пресовини
3 с.л. соев сос
1 с л. олио
смлян черен пипер
3-4 стръка зелен лук - аз не слагам
Приготвяне:
Отцедете нахута. В дълбок тиган - тип касерола, запържете нарязания лука с олиото до златисто. Добавете шунката и чесъна. Пържете около 5 минути. Прибавете нахута, соевия сос и черния пипер. Оставете на огъня още 5 минути и отстранете. Зеления лук се слага при сервиране на ястието.
Няма коментари:
Публикуване на коментар