събота, 3 август 2013 г.

Тиквено парфе

Източник: Тиквено желирано парфе с извара

Продукти:
500 гр. тиква
500 гр извара
1 ч.ч захар
1 ванилия
30 гр. желатин
200 мл. вода
50 гр. орехи

Приготвяне:
Обелете и нарежете тиквата на парчета, които след това сварете на пара. Изстиналата тиква пасирайте на пюре със захарта. Прибавете изварата и ванилията.Пасирайте добре до хомогенна смес. Желатина залейте с водата , остевете да набъбне и след това разтопете на водна баня. Охрадете го. Прибавете желатина към тикветата смес. Изсипете във тортена форма с пръстен. Отгоре поръсете с наразаните орехи.

В оригинарната рецепта има лимонова и портокалова кора, които аз не сложих.  Така ванилията ще се загуби в цитрусовите аромати.



Няма коментари:

Публикуване на коментар