Източник: http://thegingercookies.blogspot.com/2011/10/blog-post_26.html
Продекти:
500 гр. маскарпоне
300 мл. сметана
1/3 крем Оле на др. Йоткер
150 гр. бял шоколад
150 гр. млечен шоколад
какао за пъросване
3 готови шоколадови рула
Приготвяне:
Разбиваме сметаната. Добавяме маскарпонето и пудрата захар. Прибавяме крема на прах. Шоколадите разтопяваме на водна баня. Отделяме 1/3 от сметановята смес и прибавяме млечния шоколад. В другата част слагаме белия шоколад. Отделете малка част от белия крем за намазмане на тортата.
Покриваме купа с фолио и подреждаме рулата. слагаме малко от белия крем. Върху него кафявия и накрая пак бял. Завършете с ред от рулата. Слагаме тортата в хладилника.
Обръщаме тортата върху поднос и намазваме с отделения крем. Поръсваме с какао.
Един съвет от мен: прибавянето на маскарпонето да става на ръка, защото много бързо се отделя водата от него при бъркане с миксер.
Здравей Петя, искам да те поканя да участваш в едно предизвикателство, с което може би ще имаш възможност да увеличиш аудиторията си, а и да се позабавляваш. Повече за него виж тук: http://lussisworldofartcraft.blogspot.com/2013/07/blog-post.html
ОтговорИзтриване