Имах повод, за който много исках да напрява някоя впечетляваща торта и ето го резултата. Взаимствах рецептата от Ирина Купенска. Тъй като е много дълга няма да я описвам, а слагам линк към изгочника, всичко там е описано много подробно. http://sunshineskitchen.com/midnight-inspiration/
Оказа се, че вече ягоди няма по пазара и аз ги замених с малини. И тук ми беше грешката. Не съобразих, че малните са по-кисели и може като се смесят със сметаната да почнат да ферментират. Точно това се случи на третия ден. Ако решите да я правите с малини, тортата трябва да се изяде най-късно на втория ден. Решила съм другия път да пробвам с праскови или кайсии. Аз сиропирах блатовете не с мляко , а с ром, разреден с малко вода.
Няма коментари:
Публикуване на коментар