петък, 26 юли 2013 г.

Шоколадови звездички с капучино на Габи

Източник: http://passionscooking.blogspot.com/2010/12/blog-post_1117.html

Продукти:
300 гр. брашно
125 гр. пудра захар
1 яйце
1 щипка сол
200 гр. масло
2 пакетчета капучино
100 гр. шоколад ситно настърган
Марципан: Може да си го направите по рецептата по-долу или да ползвате готов.
100 гр. пудра захар
100 гр. бадеми
белтък за спойка.

Приготвяне на марципана: Суровите бадеми се смилат 2 пъти и се оставят да се поизсушат. След това отново се смилат. Белтъка се разбива на пляна с вилица и прибавяме пудрата захар, предварително пресята 2 пъти и бадемите. Ако сместа е гъста се добавя белтък, а ако е рядка пудра захар. Масата трябва да е гладка и удобна за моделиране.
Приготвяне на тестото:
Смесваме пресятото брашно, пудрата захар, солта, капучиното и шоколада. Добавяме мекото масло и яйцата. Месим до гладко тесто. Оставяме в хладилника за 2 часа. Върху наббрашнена повърхност разточваме кора с дебелина 3 мм. Изрязваме формички и печем на 180 градуса за около 10 минути.
Разточваме марципана с дебелина 3-5 мм. и изрязмаве същите формички, като сладките. Разтопяваме малко шоколад заслепване на марципана със сладките.

Няма коментари:

Публикуване на коментар