четвъртък, 25 юли 2013 г.

Сладки Жаси

Продукти:
4 яйца - отделя се 1 белтък
4 кафени чашки захар
2 кафени чашки олио
1 амонячна сода
4-5 ванилии
брашно за меко тесто
ситно смлени орехи за поръсване.

За крема:
І вариант: 125 гр. масло се разбива с пудра захар, сложете колкото искате да ви е сладко. Прибавям ванилия. За разкош може и 1 с.л какао, но може и без нея.
ІІ вариант: 125гр. масло се разбива със сладко от кайсии - това е варианта, който аз избрах.

Приготвяне:
Яйцата се разбиват със захарта, добавя се олиото и ванилията. Брашното се смесва с амонячната сода и се омесва меко тесто. Разточва се на кола и се изрязват формички. Изпичат се до порозовяване. След като изстинат се слепват с крем пожелание. Вече слепените сладки се топват в отделения белтък и се ръсят с орехи. Аз пропуснах стъпката с белтъка и орехите.

Няма коментари:

Публикуване на коментар