петък, 26 юли 2013 г.

Торта парфе

Продукти:
1 блат за торта, може готов, може и вие да си го приготвите. А може да използвате и бишкоти.
За крема:
500 гр. заквасена сметана
200 гр. пудра захар
20 гр. желатин
2 с.л. какао
4 ванилии
портокалови кори
лимонена кора
1-2 с.л лимонов сок
стафиди накиснати в ром

Приготвяне:
Разбиваме сметната със захрта и ванилията. Добавяме желатина предварително накиснат във вода и разтопен на водна баня.  Разделяме сместа на две. В едната част слагаме лимоновата кора и сока. В другата слагаме портокаловите кори, какаото и стафидите.

В тортена форма слагаме блата/бишкотите. Заливаме с единия крем и слагаме за малко във фризера, за да стегне по бързо. След таво слагаме и втория крем. Прибираме в хладилника и консумираме надругия ден. Пожелание може да украсите.
Аз взех няколко готови рула, които подредих в купа и след това сложих кремовете.

2 коментара:

  1. Чудесна идея Петя! Аз тъкмо трябва да правя торта по поръчка във формата на калинка :) нямаш ли някоя снимка и на тортата в разрез? Иначе поздравления за напредващия блог и тъй като вече имаш бутон за последователи, вече официално съм такъв :)

    ОтговорИзтриване
  2. Здравей, Люси. Благодаря, ти, много. Разрез имам,но някъде вкъщи, който не е много доре изглеждащ. Затова не съм го качила.
    След малко ще пусна още една рецепта за подобна торта, но с друг крем.

    ОтговорИзтриване