От години по Коледа правя сладки. Всяка година обаче се опитвам да правя различни неща, за да не омръзват. Има едни сладки, които неизменно присъстват в менюто и това се Ванилените кравайчета на Наталина. Вкусни, топящи се в устата, нежни изкушения. А как вървят с черно кафе, мммм.... Източник: http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php?topic=249.90
Продукти:
150гр. брашно
70гр. нишесте, неароматизирано-пшенично, царевично, картофено. Аз ползвам пшенично.
70гр. пудра захар
80гр. смлени орехи или лешници.
150гр. масло със стайна температура
1-2 жълтъка, според големината на яйцата.
За овалването:
200гр. прудра захар
2-3 ванилии - аз слагам 4-5.
Приготвяне:
Пресяваме брашното, нишестето и 70гр. пудра захар.Добавяме смлените ядки.Отгоре нарязваме на късчета маслото и слагаме жълтъците. Месме до гладко тесто. Овивиме във фолио и оставяме да пренощува в хладилника. На другия ден правим от тестото цилиндър и режем еднакви по големина колелца, които правим на пръчици и завиваме под формата на буквата С. Печем върху намаслена тава на умерена фурна до порозовяване. Още топли овалваме в пудрата захар, в която сме сложили ванилията.
Забележка: Аз винаги правя поне двойна доза и винаги ядките са ми смесени и лешници, и орехи.
Няма коментари:
Публикуване на коментар