Продукти:
Готово хлебно тесто. Ако имате желание, можте да си го пригответе сами.
За плънката - бяло саламурено сирене и кашкавал. Ако имате други видове сирена на разположение сложете и тах. Аз добавиш и шарена сол.
Приготвяне:
Сиренета се настъргват и объркват. С мокри ръце оформете топчета.
Накъсайте тестото на топчета. Всяко топче разточете на тънка питка и сложете в средата топче сирене. Не ми стигна тесто за една пърленка и сложих в последната 2 топчета сирене.
Намокрете крайщата на питката и захлупете с друга разточена. Притиснете, за да се захванат хубаво. Внимателно разточете, за да получите тънка питка.
Намокрете крайщата на питката и захлупете с друга разточена. Притиснете, за да се захванат хубаво. Внимателно разточете, за да получите тънка питка.
Това за готовите за печене Кхачипурки.
Аз ги изпекох на грил тиган и след това ги намазах с масло.
Изглеждат прекрасно! И аз още отлагам правенето им, но след Вашите снимки, май скоро ще е :)
ОтговорИзтриванеИ аз така, все отлагах :) Много са вкусно особено докато са топли! Не отлагайте, няма да съжалявате.
ОтговорИзтриване