събота, 27 юли 2013 г.

Кхачапури

От много време отлагах приготвянето на тази рецепта, за което само мога да съжалявам. Резултата е поразителен. Благодаря ан Йоли за идеята http://yoli-www.blogspot.com/2010/04/blog-post_26.html

Продукти:
Готово хлебно тесто. Ако имате желание, можте да си го пригответе сами.
За плънката - бяло саламурено сирене и кашкавал. Ако имате други видове сирена на разположение сложете и тах. Аз добавиш и шарена сол. 

Приготвяне:
Сиренета се настъргват и объркват. С мокри ръце оформете топчета. 
Накъсайте тестото на топчета. Всяко топче разточете на тънка питка и сложете в средата топче сирене. Не ми стигна тесто за една пърленка и сложих в последната 2 топчета сирене.


 Намокрете крайщата на питката и захлупете с друга разточена. Притиснете, за да се захванат хубаво. Внимателно разточете, за да получите тънка питка.

Това за готовите за печене Кхачипурки.


Аз ги изпекох на грил тиган и след това ги намазах с масло.





2 коментара:

  1. Изглеждат прекрасно! И аз още отлагам правенето им, но след Вашите снимки, май скоро ще е :)

    ОтговорИзтриване
  2. И аз така, все отлагах :) Много са вкусно особено докато са топли! Не отлагайте, няма да съжалявате.

    ОтговорИзтриване